ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Η M art Manolioudakis, τα τελευταία 16 χρόνια, παίζει κυρίαρχο ρόλο στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας. Ορμώμενη από αμιγώς εικαστικές πεποιθήσεις και προθέσεις καταφέρνει να προσφέρει στο κοινό, εκθέσεις που έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και αντανακλούν τις ανάγκες για τέχνη τόσο του κοινού όσο και των καλλιτεχνών. Ως συνέχεια της παρουσίας της στον ευρύτερο χώρο της Τέχνης, η M art

Manolioudakis σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και αποκέντρωσης δημιούργησε το χώρο Τέχνης M art Aegina.

Της Χαράς Ιωάννου

Εμπνευσμένοι από το γεγονός της ιδιαίτερης σχέσης του νησιού με την εικαστική ιστορία της Ελλάδας, προσπάθησαν να επικεντρωθούν στις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης με σκοπό να δημιουργήσουν συνεκτικούς κρίκους και εντέλει να αναδείξουν την συνέχειά της.
Οι επιλογές βασίζονται σε σύγχρονους νέους, κυρίως, εικαστικούς το έργο των οποίων αφουγκράζεται την σημερινή εποχή, έχοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη ωριμότητα να αναγνωρίζει την ιστορία και τις αξίες της Τέχνης καθώς επίσης προτάσσει και την ανάγκη για καλλιτεχνική δημιουργία που ξεπερνά τα στερεότυπα και την στατικότητα της εποχής.
Ο χώρος τέχνης M art Aegina φιλοδοξεί να ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην καλλιτεχνική του παράδοση.

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν 4 συνολικά εκθέσεις:

Μετά – Βάσις
23 Ιουνίου -15 Ιουλίου 2012 . Συμμετέχοντες εικαστικοί: Γιώργος Βαβάτσης (κεραμική εγκατάσταση) , Ευγενία Κάρλου (textile εγκατάσταση), Ελένη Κυρμιζάκη (βίντεο), Μάκης Οικονομίδης (φωτογραφία)και Χρίστος Χρίστου (ζωγραφική).

Do not bend
19 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2012. Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Πέρσας Ζαχαριά.

Κοβάλτιο + πορσελάνη
9 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2012. Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Όλγας Αλεξοπούλου.

Αντάρτες
5 – 23 Σεπτεμβρίου 2012. Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Νικήτα Μπαχάρα.
Κεντρικό λιμάνι Αίγινας (δίπλα στην ALPHA BANK) | Τ: +306932210306 | www.m-art.gr
Ώρες λειτουργίας του χώρου : Δευτέρα – Κυριακή: 18:00 – 23:00 και κατόπιν ραντεβού.

Keywords
Τυχαία Θέματα