Τεράστια ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους

Οι δικαιούχοι πήραν την τελευταία σύνταξή τους στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ τώρα για πρώτη φορά πληρώνονται στο τέλος του μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας, υπό το φόβο του συνωστισμού αποφάσισε να καταβάλλει σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις, ωστόσο δεν απέφυγε τέτοια φαινόμενα.

Από τις 6 το πρωί ηλικιωμένοι έχουν στηθεί έξω από τις τράπεζες και έχουν οπλιστεί με υπομονή προκειμένου να πληρωθούν την «κουρεμένη» σύνταξή τους.

Η εφαρμογή των περικοπών που αποφασίστηκαν με το τελευταίο Μνημόνιο

ξεκινά από το μισθό Φεβρουαρίου, έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι με σύνολο αμοιβών πάνω από 1.000 ευρώ θα έχουν μειώσεις από 5%-20%. Για τη σύνταξη Ιανουαρίου που έχουν ήδη λάβει θα υπάρξουν αναδρομικές περικοπές σε τέσσερις δόσεις.

Συγκεκριμένα:

• Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ, γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού.

• Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού.

• Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού.

• Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση 20% στο σύνολο του ποσού.

Σημειώνεται, ότι το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ την πρώτη ημέρα μια ημέρα του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα