ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΑΝΤ

«Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και για να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους έως το τέλος του έτους» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλες.

Την δήλωση αυτή  την έκανε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «τι θα έλεγε σε έναν άνεργο Έλληνα που δεν έχει τα μέσα να συντηρηθεί».

Είχε προηγηθεί μια συνέντευξη του Γάλλου προέδρου σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσα στις οποίες και η γαλλική Λε Μοντ, με σημερινή ημερομηνία.

Για

τον Ολάντ, άμεσος στόχος των προσπαθειών αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος είναι «να μη χρειασθεί να επιβληθούν άλλα μέτρα πέρα από αυτά που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά».

Παράλληλα έκανε αναφορά στους Ισπανούς και τους Πορτογάλους λέγοντας ότι «είναι καιρός να τους δοθεί μια προοπτική πέρα από αυτή της λιτότητας».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Γαλλία είναι η χώρα που μπορεί να διαδραματίσει ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην Ευρώπη του Βορρά και του Νότου.

«Η ευθύνη μου ως Γάλλου είναι να συμβάλλω οι Ευρωπαίοι να αποκτήσουν συνείδηση ότι ανήκουν στο ίδιο σύνολο» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτή  έχει την ίδια αντίληψη και «απόδειξη» αυτού υπήρξε «η επίσκεψή της στην Αθήνα».

Για το θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως πιστεύει ότι «δύο είναι οι μοχλοί» που θα πρέπει άμεσα να τεθούν σε λειτουργία. Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι η εμπιστοσύνη. «Όσο πιο γρήγορα βγούμε από την κρίση της ευρωζώνης», εξήγησε, δηλαδή «όσο πιο γρήγορα διευθετήσουμε το ελληνικό θέμα και πετύχουμε τη χρηματοδότηση του χρέους και των άλλων χωρών με λογικά επιτόκια, τόσο πιο γρήγορα θα έλθουν οι επενδυτές στην ευρωζώνη».

Ο δεύτερος μοχλός παραμένει για τον Φρανσουά Ολάντ το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη (120 δισεκ. ευρώ) που προστέθηκε στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο χάρη στην δική του επιμονή και το οποίο ζητάει να εφαρμοστεί άμεσα.

«Ορισμένοι θα πουν ότι τα χρήματα είναι πολύ λίγα, εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιηθούν γρήγορα και καλά» είπε και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και συντονισμός των οικονομικών πολιτικών.

«Δεν μπορούμε να τιμωρούμε επ’ αόριστον τις χώρες που έχουν κάνει σημαντικές θυσίες. Σήμερα, ύφεση και ελλείμματα απειλούν και εμάς εξ ίσου», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα