Θα πει το SPD μια… καλή κουβέντα

Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ο συνομιλητής του μίλησε για την «οριστική θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη». Είναι ένα μήνυμα, που όπως είπε ο Ευαγ. Βενιζέλος, «διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, διευκολύνει την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς

ανάπτυξης».

Χαρακτήρισε θετικά τα μηνύματα από τις πρώτες επαφές του στ γερμανική πρωτεύουσα, «γιατί, όχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και αναπτυξιακή στήριξη».

Ερωτηθείς για την απροθυμία του SPD να συναινέσει στην παροχή δανείων στην Κύπρο, ο Ευαγ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η παρουσία της Κύπρου στην ΟΝΕ είναι οριστική και αμετάκλητη θεσμικά και οτιδήποτε συμβαίνει, σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή και εάν είναι αυτή, έχει συστημικές επιπτώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα