«ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ»

Κανείς δεν εξετάζει το σενάριο «Grexit», διαβεβαιώνει ο Μάριο Μόντι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, αρκεί και η Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Ιταλός Πρωθυπουργός   θεωρεί πως η χώρα μας έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο αλλά πρέπει να συνεχίσει και τονίζει: «Η

Ευρώπη βοήθα, αλλά πρέπει και εκείνοι (η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες) να βοηθήσουν τον εαυτό τους συνεχίζοντας σε αυτόν τον δρόμο της αρετής».

Ο κ. Μόντι επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος και πως η Ιταλία χορηγεί το 1/5 της οικονομικής βοηθείας στην Ελλάδα. Εκφράζει πάντως την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση και θα συνεχίσει την επώδυνη αλλά αναγκαία διαδικασία δημοσιονομικής πειθαρχίας που εχει ήδη αρχίσει.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει παράλληλα πως «η Ευρώπη έχει κάνει κβαντικό άλμα προς τη σταθεροποίηση και την επίλυση της κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα