Θέμα Βενιζέλου θέτει η Μπατζελή

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».

Ερωτηθείσα πότε προβλέπει αλλαγή ηγεσίας, απάντησε: «Ο πολιτικός χρόνος δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στα πολιτικά κόμματα ούτε στην κυβέρνηση. Ζούμε πλέον με τα δευτερόλεπτα».

Εκτίμησε,

όμως ότι έρχονται αλλαγές στο «θρυμματισμένο» πολιτικό σύστημα. Άφησε και  αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως αν το πολιτικό σύστημα «συνεχίσει ακόμα να γίνεται σκόνη χωρίς να υπάρχει συνολική άποψη, δεν μπορώ να πιστεύω ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα θα είναι π.χ. τον Φεβρουάριο». Σημειώνεται ότι ο Αν. Λοβέρδος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα είναι «έτοιμος» τον Φεβρουάριο.

Άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί «εμβρόντητη» μία «παλαιοκομματική τακτική αλισιβεριού μέσα στο πολιτικό μου κόμμα, στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι ανήκω».

Η Κατερίνα Μπατζελή εκτίμησε πάντως οτί είναι δύσκολο να παραιτηθεί τώρα ο Ευαγ. Βενιζέλος «διότι θα διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης και η έξωθεν καλή της παρουσία». Πρόσθεσε όμως πως ««η χθεσινή διαχείριση της τελευταίας στιγμής έχει αποδυναμώσει τις δυνάμεις του “στρατεύματος” του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη για την επόμενη ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα