Θετικά αποτιμά ο πρόεδρος των εμπόρων τη «Λευκή Νύχτα»

Ο κ.Κορκίδης δήλωσε ότι το μέτρο είχε «απόλυτη επιτυχία», παρ’ ότι παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις μπορεί να μην ήταν ανάλογες της προσέλευσης του κόσμου.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών συγκέντρωσαν τα καταστήματα με παιδικά παπούτσια, τα είδη δώρων και τα καταστήματα με είδη ρουχισμού, αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο αυτό μεταφράστηκε σε αύξηση τζίρου.

«Το βράδυ του Σαββάτου με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας,

παρέμειναν ανοικτά και φωτεινά μέχρι αργά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της “Λευκής Νύχτας” που διοργάνωσε ο Δήμος με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος. Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα, είχε απόλυτη επιτυχία, αφού χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν το κέντρο της Αθήνας και έδωσαν στη Πρωτεύουσα μία εικόνα αναζωογόνησης» σημείωσε ο κ. Κορκίδης. Πρόσθεσε ότι « οι πωλήσεις μπορεί να μην ήταν ανάλογες με τη προσέλευση των επισκεπτών, αλλά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή των ανοικτών εμπορικών καταστημάτων δημιουργεί πάντα συγκέντρωση κόσμου με διάθεση να δεί τις βιτρίνες και να διασκεδάσει με μικρές “έξυπνες” αγορές».

Κατέληξε σημειώνοντας ότι το συμπέρασμα που προκύπτει και πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά είναι ότι πλέον το λιανεμπόριο της Αθήνας και της κάθε πόλης, πρέπει να ακολουθεί τον καταναλωτή και όχι ο καταναλωτής το λιανεμπόριο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημερινό άνοιγμα για των καταστημάτων, κάνοντας λόγο για «μπάχαλο», εξαιτίας της «προχειρότητας αυτών που μπορούν και δεν θέλουν και της σκοπιμότητας αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν τις Κυριακές. Ελπίζω τα λάθη της χρονιάς που φεύγει, να είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα