ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ»

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη τους δημιουργού της σελίδας στο Facebook με την ονομασία «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS».

Πρόκειται για έναν 27χρονο από τα Ψαχνά Ευβοίας, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

με τις κατηγορίες της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 27χρονου, η σελίδα του οποίου χαρακτηρίστηκε ως χιουμοριστική, την περασμένη Τρίτη, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής υποστήριξε πως «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες».

Και κλείνοντας την ερώτησή του καλούσε τους υπουργούς Παιδεία και Δημοσίας Τάξης, αλλά και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες: «Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου».

Στη σύλληψη του 27χρονου συνέβαλε και οι διαμαρτυρίες κληρικών και θρησκευόμενων πολιτών προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έτσι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την Παρασκευή το πρωί , ενώ κατάσχεσαν και ένα lap top!

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η σύλληψη του 27χρονου θεωρήθηκε από πολλούς πολίτες ως κρούσμα λογοκρισίας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει… φωτιά, καθώς εκατοντάδες πολίτες αντιδρούν στη σύλληψη του νεαρού, ενώ στο twitter δημιουργήθηκε και hashtag #FreeGeronPastitsios.

Την ίδια ώρα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς πήρε θέση υπέρ του 27χρονου, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής», ενώ συνιστά προσβολή «όχι μόνο της ελευθερίας του λόγου», αλλά και για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς, όπως σημειώνεται «πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως «η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα