Θύμα καρχαρία βραβευμένος παραγωγός διαφημιστικών

Θύμα, ένας βραβευμένος κινηματογραφιστής διαφημίσεων, ο Adam Strange, 46 ετών, ο οποίος στο παρελθόν, είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των επίλεκτων υποψηφίων για τα βραβείο διαφήμισης στις Κάννες καθώς και στις διεθνείς διακρίσεις διαφήμισης του Λονδίνου, ενώ βραβεύτηκε για την μικρού μήκους ταινία του «Aphrodite’s Farm» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ναυαγοσώστες, που προσπάθησαν να σώσουν τον άτυχο άντρα, δήλωσαν ότι ήταν ένας δυνατός και ικανός κολυμβητής, αλλά δεν πρόλαβε να βγει στην παραλία, μετά τις προειδοποιητικές

φωνές πληρώματος αλιευτικού σκάφους που βρίσκονταν κοντά στην ακτή και είχε εντοπίσει τον καρχαρία.

Την ώρα της επίθεσης, υπήρχαν περίπου 200 άτομα στη παραλία, μέσα ή έξω από το νερό, κι όπως δήλωσε ο καπετάνιος του αλιευτικού, ο άτυχος κολυμβητής δέχθηκε επίθεση από ένα λευκό καρχαρία, μήκους τεσσάρων μέτρων, ο οποίος αν και πυροβολήθηκε από ελικόπτερο της ακτοφυλακής, που είχε ήδη ειδοποιηθεί, διέφυγε αλώβητος.

Οι επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους είναι σπάνιες, στη Νέα Ζηλανδία, λόγω του ότι η θάλασσα της είναι πιο κρύα από ότι στην Αυστραλία, όπου οι επιθέσεις είναι πιο συχνές.

Το μοιραίο περιστατικό είναι το πρώτο μετά το 1976 και συνολικά το 14ο από αυτά που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία.

Υπήρξε άλλο ένα περιστατικό επίθεσης καρχαρία σε κολυμβητή το 2009, αλλά όπως εξακριβώθηκε ο κολυμβητής ήταν ήδη πνιγμένος πριν δεχθεί την επίθεση του καρχαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα