ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ… ΛΙΣΤΑΣ

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε βάθος, χωρίς σκιές και υπόνοιες ζητούν το ένα μετά το άλλο, τα πολιτικά πρόσωπα,  που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στην περιβόητη λίστα του ΣΔΟΕ. Όλοι αρνούνται την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε περίπτωση παράνομου πλουτισμού.


Άμεση ήταν η αντίδραση των πολιτικών που είδαν το όνομά τους, από χθες το βράδυ, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότεροι με δηλώσεις τους ζητούν άμεση διαλεύκανση και δηλώνουν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

Στην

αντεπίθεση περνά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, του οποίου το όνομα εμφανίζεται στη λίστα που δημοσιεύτηκε στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Έξαλλος εμφανίστηκε εχθές, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται στη λίστα από ανώνυμη καταγγελία η οποία όπως αναφέρει σε δήλωσή του, είναι εντελώς αβάσιμη και ψευδής αφού φέρεται ως δήθεν ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Μάλιστα ο κ. Καρχιμάκης εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Το όνομα μου δεν μπορεί να υπάρχει σε καμία λίστα του ΣΔΟΕ. Είναι λίστα κατασκευασμένη. Τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια. Θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτό τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια. Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο. Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα. Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια. Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου, το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την εμφάνιση του ονόματός της στο κατάλογο των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ, πρόέβη και αυτή σε δήλωση μέσω της οποίας διερωτάται «ποιο κέντρο κατασκευάζει λίστες και κάνει διαρροές;».

Σε προσωπική αντιδικία ή εμπάθεια αποδίδει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Νάκος την καταγγελία που τον έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.

«Έχουν βρεθεί οι ένοχοι» και δεν είναι ο ίδιος μεταξύ τους, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.

Την έντονη αντίδρασή της προκάλεσε και η παρουσία του ονόματος της βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήλων Μ. Χρυσοβελώνη στη λίστα των 36 πολιτικών που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, του οποίου το όνομα βρίσκεται στη λίστα των 36 πολιτικών έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, με την οποία απαιτεί «ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου».

Διαβάστε αναλυτικά:

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΥΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΘΑΝ. ΝΑΚΟΣ

Χ. ΒΕΡΕΛΗΣ: ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΑΠΑΙΤΩ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΛΕΓΧΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα