Τι είπε η Ποδηματά στον Ντράγκι

10:49 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό απάντησε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άννυ Ποδηματά στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi ο οποίος, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, είπε μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνικές αρχές διαβεβαίωναν την Τρόικα ότι η ελληνική οικονομία ήταν ισχυρότερη από ό,τι πραγματικά ήταν.

Ο Μάριο Ντράγκι

απαντώντας σε Βέλγο Ευρωβουλευτή σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα και τον χρόνο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, επανέλαβε ότι η βασική ανησυχία εκείνη την εποχή ήταν ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι αποφάσεις στην αρχή του προγράμματος της Ελλάδας ελήφθησαν μέσα σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, με άλλη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και με διαβεβαιώσεις των ελληνικών αρχών προς την Τρόικα για μια ισχυρότερη Ελληνική οικονομία από αυτή που πραγματικά ήταν.

Αντιδρώντας στο σχόλιο αυτό η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ποδηματά τόνισε ότι «συμμερίζομαι απολύτως το σχόλιο σας ότι δεν μπορούμε σήμερα, με τις σημερινές συνθήκες, να κρίνουμε αποφάσεις που ελήφθησαν πριν από τρία χρόνια, μέσα σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, αλλά δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι οι εθνικές αρχές ενημέρωναν την Τρόικα ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία ήταν καλύτερη από αυτή που ήταν στην πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς, όπως ξέρετε, τα τελευταία τρία χρόνια και βρίσκεται στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Άρα καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δε μπορεί να έδωσε στοιχεία στην Τρόικα για καλύτερη κατάσταση στην πραγματική οικονομία».

Απαντώντας στην κ. Ποδηματά ο Πρόεδρος της ΕΚΤ διευκρίνισε σε σχέση με τον χρόνο και τις συνθήκες που καθόρισαν την απόφαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ότι «μπορώ να αναγνωρίσω ότι αν έγιναν λάθη στο παρελθόν, τώρα πια έχουμε μία πολύ καλή βάση για να μη τα επαναλάβουμε στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα