Τη γραμμή… Μετρό θα εφαρμόσει η Δικαιοσύνη

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση θα ζητήσει προηγουμένως να λάβει γνώση της χθεσινής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία στα δύο συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και αυτό γιατί η εισαγγελική λειτουργός θέλει να διαπιστώσει αν στο σκεπτικό της επίμαχης απόφασης απλώς αναγνωρίζεται ο παράνομος χαρακτήρας της απεργιακής κινητοποίησης ή εμπεριέχει και απαγόρευση των κινητοποιήσεων με τα ίδια αιτήματα στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρέμβει η εισαγγελία είναι η δικαστική απόφαση να έχει και απαγορευτική διάσταση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος να δοθεί καμία εντολή, καθώς η ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας δεν συνιστά παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Αν όμως, διαπιστωθεί ότι η απόφαση απαγορεύει τη συνέχιση των απεργιών, τότε η εισαγγελέας θα αναθέσει- όπως και στην υπόθεση του Μετρό - το σχηματισμό δικογραφίας στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να εφαρμοστούν τα νόμιμα. Γεγονός, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να φτάσουμε και στην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, αν και η κυρίαρχη τάση των δικαστικών αρχών είναι να μην βαθύνουν το ρήγμα και με προσεκτικά βήματα, χωρίς εντάσεις και … παρεπόμενα, να εφαρμόσουν τον νόμο και την τάξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα