ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών εκτιμούν ότι είναι χρέος όλων μας να βρεθεί τρόπος ώστε να σταματήσει η κατηφόρα του τόπου μας, που διακρίνεται για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του. 

Δημήτρης Λιγνάδης (σκηνοθέτης – ηθοποιός): Είναι ένα αποτέλεσμα επικίνδυνο. Για όποιον θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο είναι αποτέλεσμα που προκαλεί μια αβεβαιότητα. Για όποιον θέλει να το δει μισογεμάτο, όπως εγώ, είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνει επιτέλους μία κυβέρνηση για την Ελλάδα,

με προσγειωμένες και προοδευτικές αντιλήψεις και σίγουρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Και τονίζω τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ακριβώς γιατί αισθάνομαι βαθύτατα Έλληνας. Στις προηγούμενες εκλογές ο Έλληνας ψήφισε για το παρελθόν του, ενώ τώρα ψήφισε για το μέλλον του».

Θόδωρος Τερζόπουλος (σκηνοθέτης): «Είναι τόσο εξαθλιωμένη η εικόνα και των εκλογών και των αποτελεσμάτων που εγώ δεν θέλω να έχω καμία συμμετοχή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μάθουμε να δουλεύουμε και να είμαστε σοβαροί γιατί έχουμε γίνει αρκετά μισάνθρωποι. Να μάθουμε να δουλεύουμε και να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας, τα συμφέροντά μας και τη χώρα μας».

Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης): «Ο ελληνικός λαός ψήφισε και πάλι με σοφία. Έδωσε την πρωτοκαθεδρία στη Νέα Δημοκρατία και έτσι ψήφισε Ευρώπη, ευρώ και με την ψήφο του διεκδικεί την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί θεωρώ τον Αντώνη Σαμαρά σοβαρό και συναινετικό πρόσωπο, μία ήρεμη δύναμη που αυτή τη στιγμή χρειάζεται η δοκιμαζόμενη χώρα μας».

Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας): «Αυτό το πράγμα το οποίο λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι η πιο λούμπεν έκφανση της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ηττήθηκε. Μολονότι οι Έλληνες βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, μολονότι ο κόσμος υποφέρει πάρα πολύ και μολονότι τα πρώην μεγάλα κόμματα έχουν χειριστεί την κατάσταση άθλια τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, ο ελληνικός λαός σκέφτηκε και λειτούργησε ψύχραιμα με μια αξιοθαύμαστη ευθυκρισία και πιστεύω πως πρέπει να συνεργαστούμε όλοι από δω και στο εξής για να γίνει μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει ταχύτατα και θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα».

Δημήτρης Πιατάς (ηθοποιός): «Θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε έχοντας απέναντι μία Ευρώπη, η οποία έκανε μια φοβερή διαφήμιση ή δυσφήμηση -εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας- απέναντι στο συγκεκριμένο κόμμα και εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ και χαίρομαι που τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δεν άκουσαν αυτού του είδους την προπαγάνδα. Θεωρώ ότι οι αντιστάσεις του Έλληνα ψηφοφόρου είναι εξαιρετικές. Έδειξε με τη ψήφο του ότι μπορεί να αντισταθεί στον οποιονδήποτε βιασμό και εκβιασμό, καθώς σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα κανείς δεν είναι κερδισμένος, με την έννοια, ότι δεν υπάρχει μία πλειοψηφία απόλυτη που να επιτρέπει σε κανέναν να κυβερνήσει αυτοδύναμα, αλλά πρέπει να υπάρξουν συναίνεση και συμμαχίες».

Γιώργος Μιχαλακόπουλος – σκηνοθέτης

Keywords
Τυχαία Θέματα