Τι θα κάνει τελικά ο Μόντι;

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές, που εκτιμούν ότι υπό την πίεση τόσο της Μέρκελ, όσο και του Ολλάντ, ο Μάριο Μόντι θα θελήσει να συσπειρώσει τις κεντρώες δυνάμεις της Ιταλίας και ο ίδιος να φτιάξει ένα μπλοκ απέναντι στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σήμερα, ο Μάριο Μόντι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο και η

συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κυβερνητική κρίση, αλλά και την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013, που αναμένεται να τερματίσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να κάνει κρούσεις στο «στρατόπεδο» του Μόντι, ώστε « να τεθεί επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων». Οι δε Δημοκρατικοί δια στόματος του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υποψήφιου Πρωθυπουργού των προοδευτικών και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζουν ότι «θα ήταν καλύτερα όμως να παρέμενε ο Μόντι ουδέτερος, σε ένα ανώτερο επίπεδο από αυτό των δυνάμεων που συμμετέχουν στην πολιτική διαμάχη».

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η υποψηφιότητα Μόντι για την Πρωθυπουργία και η επάνοδος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα τους περιορίσει στην αντιπολίτευση, καθώς μετά την παροχή στήριξης στην κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν θα έχουν ερείσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα