Τι θα προτείνει ο Γεωργιάδης στους γιατρούς

Η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί για τις 15:00.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ το προεδρείο εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε παράταση της απεργίας αν δεν ικανοποιηθούν από το διάλογο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί και μάλιστα δεν διαπραγματεύεται την πλήρη και αποκλειστική σχέση εργασίας των γιατρών.

Σύμφωνα με το virus.com.gr, με στόχο να αποφύγει ένα δεύτερο μέτωπο αντιδράσεων από τους γιατρούς του ΕΣΥ, η κυβέρνηση εξετάζει να καταφύγει στη «μεσοβέζικη» λύση της ένταξης όσων γιατρών επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική θα ενταχθούν στον κλάδο ΠΕ Γιατρών και σε προσωποπαγείς θέσεις. Δηλαδή, με τη συνταξιοδότησή τους, η θέση τους θα καταργείται και θα μετατρέπεται σε θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ (διαβάστε όλες τις πληροφορίες εδώ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πάντως, φαίνεται να επιδιώκουν τη διατήρηση των υπαρχουσών σχέσεων εργασίας, δηλαδή πλήρη αλλά όχι αποκλειστική εργασία στην νέα ΠΦΥ.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, όλοι οι εργαζόμενοι να είναι στις θέσεις τους και να λειτουργεί ο νέος Οργανισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα