Τίποτε δεν άλλαξε στο Ζόλινγκεν

Σήμερα, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη ρατσιστική επίθεση στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας. Στις 29 Μαΐου 1993, τέσσερις ακροδεξιοί πυρπόλησαν το σπίτι της τουρκικής οικογένειας Γκενς προκαλώντας τον θάνατο πέντε γυναικών.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μέχρι τις 29 Μαΐου του 1993 το Ζόλινγκεν ήταν γνωστό περισσότερο για τα μαχαιροπήρουνά

του. Από την ημέρα που η παρέα των τεσσάρων ακροδεξιών νεαρών πυρπόλησε το σπίτι της τουρκικής οικογένειας Γκενς, η γραφική πόλη της Ρηνανίας-Βεστφαλίας έγινε συνώνυμο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Η Μελβούντε Γκενς, μητέρα των θυμάτων ήταν 50 ετών όταν έχασε τα κορίτσια και τα εγγόνια της. Δεν μιλά γερμανικά. Άλλωστε όταν το 1973 ήλθε στη Γερμανία δεν είχαν καμία σημασία οι γνώσεις της γερμανικής. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι οι μετανάστες θα επέστρεφαν μετά από μερικά χρόνια στις πατρίδες τους και οι μετανάστες έκαναν απλά τη δουλειά για την οποία τους είχαν καλέσει. Για τη Μελβούντε Γκενς όλες οι βεβαιότητες και οι χαρές της ζωής έγιναν ένας ατέρμονος θρήνος πριν από 20 χρόνια. Εξακολουθεί να ζει στο Ζόλινγκεν, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Ο ρατσισμός εξακολουθεί επίσης, να είναι θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα