Τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων προβάλλει η WSJ

Η εφημερίδα παρουσιάζει τρεις διαχειριστές ομολογιακών κεφαλαίων που αποκόμισαν μεγάλο κέρδος από την αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και την εκμετάλλευση τους στη συνέχεια.

Ο Πάνος Σίμος της Εθνικής Asset Management, ο Άρης Παπαγεωργακόπουλος και ο Γιάννης Γκίκας της Eurobank Asset Management διαχειρίζονται τρία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια που έχουν αποδόσεις άνω του 100 %. Κανένα άλλο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο

δεν έχει προσφέρει τέτοια επιστροφή, σημειώνει η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, και οι τρεις έχουν κερδίσει πολλά βάζοντας το ίδιο στοίχημα: αγοράζοντας ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και κρατώντας τους τίτλους αυτούς όταν άλλοι επενδυτές τους απέφευγαν.

Οι τιμές των ομολόγων έχουν υπερτετραπλασιαστεί από το ναδίρ τους τον Ιούνιο του 2012, καθώς οι φόβοι μιας ελληνικής εξόδου από την ζώνη του ευρώ υποχώρησαν, προσθέτει.

Ορισμένες μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν εκδώσει με επιτυχία ομόλογα , και μεγάλα ονόματα επενδυτών έχουν επιστρέψει στις ελληνικές μετοχές, επισημαίνει η εφημερίδα . Ο Mark Mobius , ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναδυόμενες αγορές περιουσιακών στοιχείων Franklin Templeton , δήλωσε στην Wall Street Journal αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές σε ελληνικές επιχειρήσεις , για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία .

Οι τρεις διαχειριστές κεφαλαίων αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε μέσες τιμές τόσο χαμηλές όσο 12 σεντς στο ευρώ . Η μέση τιμή των ελληνικών ομολόγων είναι σήμερα περίπου 53 σεντς στο ευρώ , «ακόμη σε αρκετά καταθλιπτική περιοχή και σε μια ένδειξη ότι ορισμένοι επενδυτές εξακολουθούν να μην περιμένουν να επιστραφούν στο ακέραιο », εκτιμά η WSJ, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι έξω από το δάσος ακόμα».

Παράλληλα στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική πρωτογενούς πλεονάσματος για τα ελληνικά δημόσια οικονομικά και την αναστροφή της ύφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα