Τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου δοκιμάζουν οι αυξήσεις στη ΔΕΗ

«Αντάρτικο» μπροστά στο ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας για άλλη μια φορά τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, στο …κόκκινο. Στην Ιπποκράτους, αδυνατούν να «βάλουν την υπογραφή τους» σε αυξήσεις που φτάνουν ως και το 48% εντός του 2013, όπως προτείνεται, ζητώντας κοινωνική μέριμνα για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Σε κοινή δήλωσή τους για το θέμα μάλιστα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης

και ο εισηγητής του ΚΤΕ του υπουργείου Περιβάλλοντος Βασίλης Κεγκέρογλου, χαρακτηρίζουν τέτοιες αυξήσεις «εκτός πραγματικότητας», ενώ θέση για το θέμα αναμένεται να πάρει σήμερα και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εφόσον ερωτηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι στην Ιπποκράτους.

Η επίσημη γραμμή της Ιπποκράτους πάντως, ως αυτή την ώρα είναι η απαίτηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για αμφίπλευρη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), που εφαρμόζεται από το 2011 και σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται μειώσεις έως και 30% στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά, είτε πρόκειται για ανέργους, άτομα με αναπηρίες ή πολυμελείς οικογένειες, είτε απλά για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Εξηγούν μάλιστα πως η διεύρυνση αυτή θα πρέπει να αφορά τόσο στα ίδια τα εισοδηματικά κριτήρια, όσο και στο ύψος των καταναλώσεων. Τώρα, κατά πόσον θα εισακουστούν, θα φανεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα