Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει την τύχη του Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση αυτή έχει καταδικασθεί από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση –τα τρία παραγράφονται– και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα εμφανιστεί θα εμφανιστεί ενώπιον πέντε δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου θα κάνει την τελευταία αγόρευσή του ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση ενός έτους. Οι διαβουλεύσεις του δικαστηρίου πιθανώς να διαρκέσουν έως και τρεις ημέρες έως ότου ληφθεί η απόφαση.

Εάν

καταδικαστεί, ο Μπερλουσκόνι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του στο κοινοβούλιο, κάτι που θέτει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του κόμματός του.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η πιθανή φυλάκισή του, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κάτι που πιθανώς θα έχει αντίκτυπο και στις λοιπές χώρες του ευρώ.

Ο Iταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωσε σχετικά με την υπόθεση από την Αθήνα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικός σεισμός, αφού «η Ιταλία είναι μια χώρα πιο σταθερή από ό,τι μπορεί κάποιοι να νομίζουν».

Στην Ρώμη, όμως, βουλευτές της κεντροδεξιάς έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να παραιτηθούν σε περίπτωση επικύρωσης της καταδίκης του Μπερλουσκόνι προσθέτοντας ότι υπάρχουν και κεντροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης Λέτα έτοιμοι να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα