Το αστείο πιλότου στέλνει την Air France στα δικαστήρια

Ο πιλότος, απευθυνόμενος τους επιβάτες, αστειεύτηκε για την καθυστέρηση της πτήσης, λόγω της παρουσίας στο διάδρομο απογείωσης του αεροπλάνου του βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ του 6ου, λέγοντας στους δυσαρεστημένους επιβάτες ότι «αν θέλουν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας από τον Μοχάμεντ τον 6ο στο Βασιλικό Παλάτι στο Ραμπάτ».

Αυτή η μικρή φράση δεν άφησε αδιάφορους όλους τους επιβάτες. Κάποιοι αποφάσισαν να καταγγείλουν τη γαλλική αεροπορική εταιρεία με το σκεπτικό ότι η συμπεριφορά του πιλότου της οφείλεται

σ’ ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας που κληρονομήθηκε από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο στο Μαρόκο, αλλά επίσημη πηγή του Μαροκινού Βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου δήλωσε ότι η όλη ιστορία είναι «ένα τίποτα» και ότι το παλάτι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France, Alexandre de Juniac, ζήτησε συγγνώμη με επιστολή του προς τους δυσαρεστημένους επιβάτες και τους γνωστοποίησε ότι ο πιλότος που έκανε το συγκεκριμένο αστείο θα τιμωρηθεί από τους ανωτέρους του. Αυτοί όμως δεν δέχτηκαν τη συγνώμη του κι έτσι η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα