Το ελληνικό κράτος δεν έχει ιδέα που είναι τα…502 εξαφανισμένα παιδιά

20:04 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, η έρευνα παραμένει χωρίς αποτελέσματα ενώ ενδεικτική της προχειρότητας και της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία είναι το γεγονός, πως δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών!

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου η σχετική έρευνα ξεκίνησε το 2004 κατόπιν καταγγελία του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΗΕ, χωρίς όμως στοιχεία.

«Το νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο. Η

καταγγελία έγινε χωρίς στοιχεία, με αποτέλεσμα να πλήττεται έτσι η χώρα μας. Πολλές φορές, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας», ισχυρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παρουσιάζοντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας ο κ. Αθανασίου χρησιμοποίησε τη φράση «παιδιά τα μάζεψαν» ενόψει των Ολυμπιακών ενώ πρόσθεσε δεν ήταν παραβάτες για να είναι εγκλεισμένα μέσα.

«Από τις πρώτες ημέρες, πολλά απ’ αυτά τα πήραν οι γονείς τους και άλλα έφυγαν μόνα τους. Τα παιδιά έφυγαν την επόμενη μέρα – απ’ ό,τι μου είπαν, τα 9 στα 10 περίπου, έφυγαν το ίδιο βράδυ. Ήταν λίγο μεγαλύτερα από 4 ετών, γιατί είναι αυτά που έβγαιναν στα φανάρια», είπε ο κ. Αθανασίου.

Καταλήγοντας υποστήριξε, ότι, το μόνο που απομένει προς εξέταση είναι να διαπιστωθεί εάν τα παιδιά ήσαν θύματα μίας εγκληματικής πράξης. Ωστόσο, συμπλήρωσε, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει εγκληματική πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα