ΤΟ ΦΙΛΜ «PERSEPOLIS» ΕΚΑΨΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

13:50 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου (σήμερα) ο επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού Nessma καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τυνησίας να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1.200 ευρώ επειδή προέβαλε πέρυσι το φιλμ «Persepolis».

«Ο Ναμπίλ Κάρουι καταδικάσθηκε σε καταβολή προστίμου 2.400 δηναρίων για τη δημόσια μετάδοση μιας ταινίας που διαταράσσει τη δημόσια τάξη και προσβάλλει τα χρηστά ήθη», σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε από το πρωτοδικείο της

Τύνιδας. Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη έναν υπεύθυνο της παραγωγής και έναν τεχνικό του σταθμού που διώκονταν επίσης, σε καταβολή προστίμου 1.200 δηναρίων έκαστο, σύμφωνα με την απόφαση.

Ο Κάρουι απουσίαζε κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η οποία συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου που γιορτάζεται στην Τυνησία μετά την πτώση του πρώην προέδρου Μπεν Άλι. Κάποιοι πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας μπροστά στο κτίριο των δικαστηρίων που φρουρούνταν από την αστυνομία.

Η γαλλικής παραγωγής ταινία κινουμένων σχεδίων «Persepolis» αναφέρεται σε ένα κορίτσι που μεγαλώνει στο Ιράν και περιλαμβάνει μια σκηνή που εικονίζεται ο Αλλάχ, πράγμα απαγορευμένο στο Ισλάμ.

Το πρόστιμο ήταν μια ποινή σημαντικά λιγότερο αυστηρή από την ποινή φυλάκισης που ζητούσαν οι ισλαμιστές αντίπαλοι του Κάρουι. Βάσει των κατηγοριών θα μπορούσε να δικαστεί σε φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα