Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Στουρνάρας για τον ΟΟΣΑ

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης. Θετικό ήταν το κλίμα στην συνάντηση των δύο υπουργών, ενώ ο Πιέρ Μοσκοβισί ενημερώθηκε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται από την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εκφράστηκε με θετικά

λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο Έλληνας ομόλογός του επανέλαβε τη δήλωσή του σχετικά με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση το 2014, οι οποίες θα διαψευστούν, με την ελληνική οικονομία να επιστρέφει στις αγορές και την ανάπτυξη το 2014. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το μείζον ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί έχει βρεθεί στη χώρα μας δύο φορές τους τελευταίους 10 μήνες στις 12 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Λευκωσίας, και στις 20 Φεβρουαρίου 2013, συνοδεύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιστρέφει απόψε στην Αθήνα, καθώς αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερουν Νταισελμπλουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα