Το Πακιστάν απελευθερώνει το «δεξί χέρι» του Μουλά Ομάρ

Οι πακιστανικές αρχές πρόκειται σύντομα να αποφυλακίσουν τον πρώην υπ’ αριθ. δύο στην ηγεσία των Αφγανών Ταλιμπάν, μετά τον μουλά Ομάρ, ευελπιστώντας με την κίνηση αυτή να συμβάλουν στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν, εν αναμονή της αποχώρησης των υπό αμερικανική διοίκηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη χώρα αυτή, ανακοινώθηκε σήμερα από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Οι πακιστανικές αρχές έως σήμερα έχουν απελευθερώσει 33 ηγετικά στελέχη των Αφγανών Ταλιμπάν από τις φυλακές, αλλά έως σήμερα

δεν είχαν συμπεριλάβει σε αυτά τον μουλά Άμπντουλ Γάνι Μπαραντάρ, πρώην υπαρχηγό των Ταλιμπάν και κορυφαία προσωπικότητα του αφγανικού αντάρτικου στο έδαφος του Πακιστάν.

«Το Πακιστάν αποφάσισε επί της αρχής να απελευθερώσει τον μουλά Μπαραντάρ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της πακιστανικής διπλωματίας Σαρτάι Αζίζ, ο οποίος είχε μεταβεί στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα για να εξετάσει με την αφγανική ηγεσία το ζήτημα αυτό.

«Πρόκειται να απελευθερωθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα», πρόσθεσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι ο μουλάς δεν πρόκειται να παραδοθεί στις αφγανικές αρχές.

Ο μουλάς Μπαραντάρ είχε συλληφθεί στο Καράτσι τον Φεβρουάριο του 2010.

Keywords
Αναζητήσεις
moula omar
Τυχαία Θέματα