ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΛΙΝΕΝ

Πως από το πρώτο «όχι» του Εβαλντ Λίνεν, φτάσαμε στην οριστική συμφωνία της ΑΕΚ με τον Γερμανό προπονητή. Οι κρίσιμες ώρες το μεσημέρι της Τετάρτης και το «κόλπο» της Ενωσης.

Μετά τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο Εβαλντ Λίνεν ήταν το πιο επιθυμητό πρόσωπο στην ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Όταν ο Βαγγέλης Βλάχος περνούσε, με επεισοδιακό τρόπο, την πόρτα της εξόδου από την Ενωση, δύο ήταν τα βασικά

ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι: το ένα του Αναστασιάδη και το άλλο του Γερμανού προπονητή.

Η ΑΕΚ, όμως, βρέθηκε μπροστά σε δύο αρνήσεις. Η πρώτη αφορούσε τον Μακεδόνα προπονητή, ο οποίος λόγω του… πνευματικού του είπε «όχι» στην πρόταση των «κιτρινόμαυρων» και η δεύτερη από τον Λίνεν, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση της ομάδας και δη την οικονομική.

Γι’ αυτό το λόγο ο Ανδρέας Δημητρέλος στράφηκε στις άλλες λύσεις (Δέλλας, Χάβος, Κονσεϊσάο) και γι’ αυτό το λόγο η αναζήτηση του νέου τεχνικού πήρε 12 μέρες. Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν όταν «ναυάγησε» του Κονσεϊσάο. Ο Λίνεν επανήλθε στο προσκήνιο και παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, άρχισε σιγά-σιγά να βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική συνεργασίας με την ΑΕΚ. Αυτό που χρειαζόταν ήταν οι οικονομικές εγγυήσεις ώστε να απαντήσει θετικά.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύωρες και ο Δημητρέλος προσπαθούσε να βρει τη φόρμουλα εκείνη που θα έπειθε τον Γερμανό προπονητή. Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης όλα έδειχναν ότι η περίπτωση Λίνεν δεν θα προχωρήσει. Τα πράγματα άλλαξαν όταν η Ενωση ξεκαθάρισε στον πρώην τεχνικό Πανιωνίου και Ολυμπιακού πως αυτά μπορεί να προσφέρει και σταματά τις διαπραγματεύσεις. Τότε ήταν που ο Εβαλντ Λίνεν έκατσε και ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Βλάχο στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της (αγωνιστικής) σωτηρίας της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα