Το ΠΑΣΟΚ… «μπερδεύει» τη ΔΗΜΑΡ

14:05 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η διχοστασία που επικρατεί στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χωρέσει στους σχεδιασμούς του κόμματος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς φάνηκε χθες με δύο συνεντεύξεις: τη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και του γραμματέα του κόμματος, Σπύρου Λυκούδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984».

«Όχι στο ΠΑΣΟΚ

του κ. Βενιζέλου»

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν κατηγορηματικός και απέκλεισε για μία ακόμη φορά το -παρόν- ΠΑΣΟΚ από τις διεργασίες περί τον τρίτο πόλο και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει στοιχείο συνδιαμόρφωσης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, ενώ, αιτιολογώντας την άποψή του, υπογράμμισε με έμφαση ότι το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ «έχει κάνει συγκεκριμένες συντηρητικές επιλογές».

«Και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία»

Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, περισσότερο «ανοιχτός» στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ένα διάλογο για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού εμφανίστηκε ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης. Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό του «ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου» από τον Φώτη Κουβέλη, ο κ. Λυκούδης απάντησε με έμφαση: «Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος του κομματος όταν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου αναφέρεται κυρίως στις πολιτικές που εκφράζονται από αυτόν τον χώρο και πως αυτές σφραγίζονται από τα πρόσωπα. Γιατί επίσης έχει πει, και μάλιστα με μεγάλη έμφαση ότι αυτός ο χώρος της Κεντροαριστεράς αυτοσυγκροτούμενος περιλαμβάνει τις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς ή της σύγχρονης αριστεράς όπως εμείς θέλουμε να λεγόμαστε, αλλά περιλαμβάνει και τον χώρο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα