ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

Πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στον Ευάγγελο Βενιζέλο οι επιθέσεις από κορυφαία στελέχη. Με το ένα πόδι εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και παραμένοντας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτίμησαν πως το ΠΑΣΟΚ σήμερα …δεν μπορεί.

Ολοένα και πληθαίνει

τις δημόσιες εμφανίσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ετοιμάζεται ήδη για τα επόμενα πολιτικά του σχέδια, αρχής γενομένης –όπως επιμένουν οι πληροφορίες- από την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, προκειμένου να μπει στη διαδικασία ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα. Δεν πρόκειται όμως για τον μόνο πονοκέφαλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δέχθηκε χθες νέα πυρά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Όπως χάνονται εργασίες και επιχειρήσεις, έτσι χάνονται κόμματα και πολιτικοί», δήλωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, προβλέποντας ότι μετά την ψήφιση των μέτρων και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα απονομιμοποιηθούν ραγδαία. Υποστηρίζοντας πως το τελευταίο διάστημα έμεινε εκτός δημόσιου διαλόγου, καθώς η δική του πρόταση για την πορεία της παράταξης δεν έγινε δεκτή και επέλεξε να μην παρενοχλεί, τόνισε πως «αυτό έφτασε στο τέλος» και πως ο ίδιος είναι «ενεργός πολιτικός», ενισχύοντας τη συζήτηση για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του, αλλά και αποκλείοντας την συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αφού όπως είπε «στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά ως εκεί».

Εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον όπως είναι τώρα», επιτέθηκε εμμέσως στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα όσα είπε περί ανασυγκρότησής του δια του συνεδρίου που εξήγγειλε, τονίζοντας ότι ένα μονοκομματικό συνέδριο δεν είναι αρκετό και πως υπάρχουν πλέον συγκεκριμένες επιλογές στον χώρο της κεντροαριστεράς. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντάς του δημαγωγία που δεν βοηθάει την χώρα, ενώ επιφύλαξε πιο ‘φιλική’ στάση προς τη ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντάς την «κόμμα του χώρου» της Κεντροαριστεράς. Υποστήριξε πάντως, πως τα κόμματα της Κεντροαριστεράς «ή θα μείνουν ως έχουν χωρίς κανένα μέλλον, ή θα δημιουργηθεί κάτι καινούριο, ή θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους», ζητώντας σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.

Για τη δημιουργία νέου κόμματος πάντως, προϊδέασε μιλώντας και στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, όπου έκανε λόγο για «σάπιο και παρηκμασμένο» πολιτικό σύστημα, καθώς και για την ανάγκη νέου εθνικού σχεδίου «που απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες» που θα ανατρέψουν αυτό το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, εδώ και τώρα. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρήξη σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος, ρήξη με τον μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό», είπε, επαναλαμβάνοντας ξεκάθαρα πια την ‘σταθερή επιλογή’ του να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά και να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με συμμαχική λογική. «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο

Keywords
Τυχαία Θέματα