Το «πειρατικό» πρόγραμμα της ΕΡΤ ζωντανά στο matrix24.gr

Να θυμίσουμε ότι Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο βγήκαν αιφνιδίως από την …πρίζα στις 11:15 το βράδυ της Τρίτης 11 του μήνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο internet (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης). Ωστόσο, η διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω ενός βαν

της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU ώστε να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθούν να μην αναμεταδίδονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία έβγαιναν στον αέρα μέσω της ΕΡΤ.

Παρά τις απειλές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεκάδες μέσα δείχνουν live εικόνα, ανάμεσά τους και το matrix24.gr.

Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τις προτάσεις τους για την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα