ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CHARLIE HEBDO ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Ενάντια στο κλίμα των ημερών και την θύελλα των αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο για την ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», ο διευθυντής του γαλλικού σατιρικού περιοδικού “Charlie Hebdo” ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει στο αυριανό τεύχος, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Όπως είπε ο  γελοιογράφος Σαρμπ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σεμπαστιάν Σαρμπονιέ) στο τηλεοπτικό κανάλι iTele, τα σχέδια αυτά “θα σοκάρουν όσους θέλουν να σοκαριστούν διαβάζοντας ένα περιοδικό που δεν το διαβάζουν ποτέ”.

Πρόσθεσε ότι τα

σκίτσα δεν είναι πιο “προκλητικά” απ’ ότι συνήθως.Στο εξώφυλλο του περιοδικού φιλοξενείται ένα σκίτσο του γελοιογράφου και διευθυντή  που εικονίζει έναν μουσουλμάνο σε αναπηρική καρέκλα που την σπρώχνει ένας υπερορθόδοξος Εβραίος. Η γελοιογραφία φέρει τη λεζάντα “Άθικτοι 2″, παραπέμποντας σε μια σκηνή από την γαλλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό έσπευσε να δηλώσει ότι αποδοκιμάζει τις “υπερβολές” και ζήτησε απ’ όλους να επιδείξουν “υπευθυνότητα”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), Μοχαμέντ Μουσαουί, καταδίκασε “με τον εντονότερο τρόπο” τη νέα αντιισλαμική ενέργεια και “κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους της Γαλλίας να μην υποκύψουν στην πρόκληση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα