Σήμερα «παίζονται» όλα με την τρόικα

23:34 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε στις 22:30 και αμέσως μετά υψηλόβαθμο στέλεχος το υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι, έχει καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα το 50%, του δημοσιονομικού κενού, ήτοι ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην εφαρμοστεί η εισφορά 0,2% υπέρ του ΟΑΕΕ.

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ έχει κλείσει είπε το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο νέων περικοπών

στις συντάξεις των αποστράτων.

Σημείωσε, βέβαια ότι, το υπουργείο εθνικής άμυνας θα πρέπει να καλύψει το κενό αυτό που δημιουργείται με την μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συνολικά το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί εφόσον η τρόικα αποδεχθεί τα στοιχεία για την εισπραξιμότητα του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον ενιαίο φόρο θα πρέπει να ανέλθουν το 2014 στα 3,17 δισ. ευρώ.

Στην πρόταση που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών η εισπραξιμότητα από την ανωτέρω πηγή ανέρχεται στο 70,3% των βεβαιωθέντων ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τρόικας η ελάχιστη εισπραξιμότητα δεν ξεπερνά το 67%.

Πάντως στην περίπτωση κατά την οποία στην αυριανή συνάντηση κλείσει το φλέγον ζήτημα της κινητικότητας θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν στα υπόλοιπα μέτρα.

Άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε πως, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει επανέλθει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Το υπουργείου παρουσίασε ισοδύναμα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ , χωρίς ωστόσο να έχει τοποθετηθεί η τρόικα κάτι που αναμένεται να πράξει στην αυριανή συνάντηση

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας θα παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα καθώς και τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα