ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Πόσο μπορεί να κόστισε ένα διήμερο σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη για δύο άτομα το καλοκαίρι του 2008;

Η απάντηση βρίσκεται στο αρχείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα σε μία απόδειξη που κρατούσε αρχείο του, η οποία έχει εκδοθεί στο όνομα του πατέρα της Βίκυς Σταμάτη το διήμερο κόστισε κάτι λιγότερο απο 18.000 ευρώ και συγκεκριμένα 17.925,21 ευρώ.

Ωστόσο,

η Βίκυ Σταμάτη -όπως προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα- είχε αρχίσει άρον-άρον να κλείνει τους λογαριασμούς που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα UBS, από το τέλος του περασμένου έτους προφανώς -όπως εκτιμούν νομικοί- θέλοντας να προλάβει να σβήσει τα ίχνη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, ενόψει του τέλους της έρευνας της ελληνικής δικαιοσύνης, στο στόχαστρο της οποίας είχε βρεθεί και εκείνη.

Από το καλοκαίρι του 2011, η Βίκυ Σταμάτη είχε κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει γραπτές εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την απόκτηση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοαπαγίτου.

Τα ευρήματα που έρχονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα από το αρχείο του πάλαι ποτέ ισχυρού υπουργού -σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους- δυσχεραίνουν τη νομική του θέση και δένουν τις κατηγορίες και τους κατηγορούμενους μεταξύ τους.

Και αυτό γιατί από τα έγγραφα που κρατούσε ο πρώην υπουργός προκύπτει η σχέση του με τις off-shore μέσα από τις οποίες πέρασαν -κατά την κατηγορία- οι μίζες για τα εξοπλιστικά αλλά και τα υποβρύχια. Ανάμεσα στα χαρτιά φιγουράρει και η επιστολή ανώνυμων αξιωματικών οι οποίοι τον Μάρτιο του 2004, γράφουν προς τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Τορ Μ1.

«Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου»

Από το 2004 που ξεκίνησε η έρευνα πέρασαν τέσσερα χρόνια για να ανοίξουν οι δύο κρίσιμοι ελβετικοί λογαριασμοί της Drumilan Kύπρου, από όπου πέρασαν 25.000.000 δολλάρια για διάφορους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και προς την off shore Bluebell.

H εταιρεία αυτή αποτελεί τον κρίκο που δένει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καθώς νόμιμος εκπρόσωπός της εμφανίζεται η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και μέσω αυτής της εταιρείας αγοράζει το σπίτι στη Δεινοκράτους η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Στο αρχείο του, ο πρώην υπουργός, κρατούσε ακόμη έγγραφο του ΣΔΟΕ που αναλύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Torcaso, όπου φαίνεται ότι μπήκαν οι μίζες των υποβρυχίων. Σε αυτό το έγγραφο ο πρώην υπουργός σημειώνει: «Φρόσω, (εννοώντας την λογίστρια του), Μίλησε, ΣΔΟΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα