Το τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση δανείων

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναζητείται τρόπος ρύθμισης που να μην έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών

και παράλληλα να μην υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση πέραν των κονδυλίων της επανακεφαλαιοποίησης.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι για 4 χρόνια παγώνει η καταβολή της δανειακής δόσης και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους. Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και την τελευταία τριετία το εισόδημά τους έχει μειωθεί πάνω από 35%. Επίσης θα μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, πολύτεκνοι μακροχρονίως πάσχοντες και άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συνεχίζονται για να δημιουργηθεί μια επιχειρηματολογία που θα διευκολύνει τις θέσεις της Ελληνικής πλευράς και θα ενισχύσει την διαπραγματευτική της τακτική.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα του ΕΤΕΑΝ με τους εκπροσώπους των τραπεζών να δεσμεύονται ότι θα τα τρέξουν, ενώ για το «Jeremie» τέθηκε το θέμα πως μπορούν να μεταφερθούν και να αξιοποιηθούν πόροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα