Το τρίγωνο των πρώην Υπουργών που απασχολεί τη Δικαιοσύνη

Την ώρα που Άκης Τσοχατζόπουλος περιμένει την κρίση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας σε τροχιά ποινικού ελέγχου έχουν μπει άλλοι δυο πρώην Υπουργοί.

Την Τετάρτη το πρωί ο Ντίνος Μιχαηλίδης, άλλοτε Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου,

θα περάσει την πόρτα των ανακριτών κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Πράξεις που φέρονται να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με το ξέπλυμα για το οποίο κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κανένας από τους δυο δεν παραδέχονται ότι έβαλαν στην τσέπη τους παράνομο χρήμα και διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους την αθωότητά τους. Αν όμως η Δικαιοσύνη δεν πειστεί από όσα θα υποστηρίξει ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τότε σε περίπτωση που δεν θεωρηθούν επαρκείς οι περιοριστικοί όροι ο πρώην Υπουργός κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή.

Το τρίγωνο των υπό έλεγχο πάλαι ποτέ κυβερνητικών στελεχών συμπληρώνεται με την παραπομπή του Τάσου Μαντέλη στο εδώλιο -στις 11-11-2013- για τη συμμετοχή του σ’ ένα κομμάτι της υπόθεσης των μαύρων ταμείων της Semens. Και όπως λένε δικαστικές πηγές, όπου τα στοιχεία δείχνουν ροή χρήματος με κατάληξη σε υπουργικά χέρια, η ποινική μεταχείριση είναι μονόδρομος. Γιατί τα υπουργικά αδικήματα μπορεί να έχουν σύντομη ζωή λόγω της σύντομης παραγραφής και της εξάλειψης του αξιόποινου με βάση το Σύνταγμα, αλλά το ξέπλυμα παραμένει «ζωντανό», όπως τουλάχιστον έχουν κρίνει μέχρι σήμερα τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια που έχουν ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα