ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ: ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ …ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ

14:20 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ, Κέιτι Χομς ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ισχυρούς εχθρούς στη νομική μάχη που θα δώσει για την πλήρη κηδεμονία της 6χρονης κόρης της Σούρι: τον ίδιο τον Κρουζ και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας εκείνος είναι ένθερμο μέλος.


Η 33χρονη ηθοποιός που έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Dawson’s Creek», βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επικαιρότητα όταν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου εναντίον του Κρουζ ύστερα από έξι χρόνια

γάμου. Ενώ η Χολμς, ο Κρουζ και οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν δημοσιοποιήσει τους λόγους του χωρισμού, τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι οι λόγοι συνδέονται με τη Σούρι, η οποία τώρα βρίσκεται στην ηλικία που ξεκινάει την επίσημη εκπαίδευση και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας ο Κρουζ είναι από τα πιο ένθερμα μέλη.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν τρεις πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση, η μητέρα, ο πατέρας και αυτή η πολύ αμφιλεγόμενη ιδέα της Σαϊεντολογίας», λέει ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης, που ειδικεύεται στα διαζύγια, Λούμποφ Σταρκ. «Η κόρη βρίσκεται στη μέση αυτού του διαζυγίου. Φαίνεται ότι έχει μεγαλώσει με τις αρχές της Σαϊεντολογίας μέχρι σήμερα, επομένως αν ο δικαστής δώσει την κηδεμονία στην Κέιτι Χολμς, μπορεί να της αλλάξει θρήσκευμα», τονίζει ο Σταρκ.

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ιδρύθηκε από τον συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Λ.Ρον Χάμπαρντ και αυτοπεριγράφεται ως θρησκεία. Πολλοί, πάντως, είναι εκείνοι -ανάμεσά τους και ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοκ- που την χαρακτηρίζουν αίρεση. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η οργάνωση υποχρεώνει τους υποστηρικτές της να σκέφτονται με συγκεκριμένο τρόπο και κατηγορούν τα μέλη της ότι παρενοχλούν όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν.

«Η Σαϊεντολογία είναι μια εν δυνάμει μη ασφαλής, αν όχι επικίνδυνη, οργάνωση», δηλώνει ο Ρικ Ρος, ειδικός σε θέματα αιρέσεων και αμφιλεγόμενων κινημάτων που εδρεύει στο Νιου Τζέρσι. Ο Ρος είπε ότι η μάχη για την κηδεμονία της Σούρι μπορεί να εξαρτηθεί από το αν ο Κρουζ αποφασίσει να πολεμήσει την Χολμς και από το πόσες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν σχετικά με τις πρακτικές της οργάνωσης, τις οποίες η Σαϊεντολογία δεν θα θεωρήσει προς όφελός της.

Στην Καλιφόρνια, λέει ο δικηγόρος Π. Σταρκ, τα δικαστήρια δίνουν κοινή κηδεμονία. «Αν ο δικαστής αποφανθεί ότι πρέπει να έχουν την κηδεμονία από κοινού στην Καλιφόρνια, τότε η Κέιτι δεν θα έχει την δυνατότητα να απομακρύνει εντελώς την Σούρι από την οργάνωση», εξηγεί ο Σταρκ.

«Η θρησκεία μπορεί πάντα να ληφθεί υπόψη, αλλά είναι σπάνιο σε περιπτώσεις κηδεμονίας», λέει ο Τζος Φόρμαν, δικηγόρος που ειδικεύεται σε διαζύγια και στέλεχος στο γραφείο Chemtob Moss Forman & Talbert στη Νέα Υόρκη. Όπως και ο Ρος, ο Φόρμαν θεωρεί ότι η αρνητική δημοσιότητα από μια δίκη μεγάλης διάρκειας μπορεί να οδηγήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα