Διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του «πιστολέρο» αστυνομικού

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet η διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:00 και τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά με αστυνομικούς να βρίσκονται σε κάθε γωνία.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο της Άγκυρας αθώωσε σήμερα τον Τούρκο αστυνομικό, Αχμέτ Σαχμπάζ, ο οποίος πυροβόλησε τον διαδηλωτή Ετέμ Σαρισουλούκ, στην πλατεία Γκεζί. Σύμφωνα με την απόφαση, ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο

σύμφωνα με την ποινή που του επιβλήθηκε, απαγορεύεται η έξοδός του στο εξωτερικό και θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο πάρκο Γκεζί στην Άγκυρα, όπου ο 26χρονος διαδηλωτής πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Για αρκετές ημέρες ζούσε με μηχανήματα υποστήριξης, όμως στις 14 Ιουνίου κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός και απεβίωσε.

Ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Τουρκία ανέρχονται σε τρεις, ενώ και ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του την ώρα που κυνηγούσε διαδηλωτή και έπεσε από γέφυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα