Τραγική ιστορία: Σώθηκαν στην Κεφαλλονιά, πνίγηκαν στη Λευκάδα

Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από το δράμα με τους δώδεκα νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Λευκάδας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πρόκειται για την ιστορία του 36χρονου Ζαχαρία και των τριών παιδιών του, ηλικίας 3,5, 5,5 και 8 ετών, για τους οποίους το ταξίδι στην ελπίδα μετατράπηκε σε ταξίδι στο θάνατο.

Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα η τετραμελής οικογένεια -η μητέρα των

τριών παιδιών δεν βρίσκεται στη ζωή- είχε επιχειρήσει παρόμοιο ταξίδι από την Κεφαλλονιά με προορισμό την Ιταλία, αλλά τότε είχαν εντοπιστεί από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και στη συνέχεια τους άνδρες του Λιμενικού.

Τότε, ο 36χρονος πατέρας είχε 20 ημέρες περιθώριο για να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Επειδή, όμως, δεν ήθελε να επιστρέψει στη Συρία αλλά να πραγματοποιήσει το όνειρό του για να φτάσει στη Δανία, επέλεξε με τα χρήματα που είχε για εισιτήρια, να αγοράσει από το κύκλωμα των δουλεμπόρων τα «εισιτήρια του θανάτου» για την Ιταλία.

Ένα ταξίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ αφού η πλαστική βάρκα στην οποία επιβιβάστηκε ο Ζαχαρίας και τα τρία παιδιά ανατράπηκε και τους παρέσυρε στο θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα