ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

«Ή όλοι ίδια αμοιβή, ή απεργία». Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν κανονικά, παρά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση του ποσού που θα λάβουν οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ γίνεται γνωστό ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται την πρόταση καθώς θεωρούν ότι συνεχίζουν να εμπαίζονται. Μάλιστα ζητούν, είτε να λάβουν όλοι οι υπάλληλοι δημοσίου και ΟΤΑ

την ίδια αμοιβή, είτε να εργαστούν όλοι τσάμπα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και εξευτελισμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης αλλά και την εφαρμογή της απεργιακής κινητοποίησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η αποχή από κάθε εκλογική εργασία ισχύει από την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου  2012.

Στη διάρκεια της αποχής δεν εκτελείται καμία εργασία από τις υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

Στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο  16 και 17 Ιουνίου  2012 δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, τα Κ.Ε.Π., ενώ κανένας εργαζόμενος δεν χρησιμοποιείται στα εκλογικά τμήματα σαν αγγελιοφόρος κ.λπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα