ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK

Εξάντλησε τη σκληρότητα του απέναντι στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Νόβακ, στέλεχος της Deutsche Bank και οικονομικός σύμβουλος του πρώην καγκελάριου Σρέντερ. «Είναι ακόμη ένα τριτοκοσμικό κράτους που μπήκε με ψέματα στην ευρωζώνη», είπε σε συνέντευξή του στο καναδικό κρατικό ραδίοφωνο.

Υποστήριξε ότι ούτε καν το ελληνικό κατεστημένο δεν πιστεύει στη χώρα και επενδύει τα λεφτά του στη Γερμανία και στην Ελβετία και διερωτήθηκε

γιατί θα πρέπει να νοιαστεί ο Γερμανός φορολογούμενος για μια περίπτωση που θεωρεί απελπιστική. Τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ, λέγοντας ότι για να πετύχουν οι Έλληνες πρέπει να ρίξουν τους μισθούς τους και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουν. Εκτίμησε, όμως, ότι «ίσως η Μέρκελ να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να κάνουν όσα υποσχέθηκαν. Πρέπει όμως να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους».

Απέρριψε το ενδεχόμενο επιείκειας απέναντι στην Αθήνα, λέγοντας πως αν η Μέρκελ υποχωρήσει στην Ελλάδα το ίδιο θα απαιτήσει  και η Ισπανία και η Γαλλία και η Γερμανία θα καταλήξει να πληρώνει τα λάθη των κυβερνήσεων άλλων κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα