Τρόμος καταλαμβάνει τις αγορές της Ευρώπης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το ξεπούλημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο τρόπος επίλυσης του κυπριακού προβλήματος σκόρπισε πανικό όχι μονό στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 860 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες άνω του 3%. Όσο περνά ο χρόνος και ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι για πρώτη φορά μετά την κρίση του 1929 θυσιάζονται καταθέσεις πολιτών για την διάσωση μιας χώρας τόσο απλώνεται ο τρόμος όχι

μόνο στις εύθραυστες χώρες του Νότου αλλά και στον ευρωπαϊκό βορά. Ήδη στη Γερμανία τμήματα της πολιτικοοικονομικής ελίτ διατυπώνουν σκληρή κριτική για τις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης.

Παρά τις θεωρητικές προσεγγίσεις για το εξαιρετικό της περίπτωσης της Κύπρου όλα έχουν αλλάξει από την περασμένη εβδομάδα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο καθώς χάθηκε η εμπιστοσύνη. Ο κόσμος φοβάται για τις καταθέσεις του και δικαιολογημένα καθώς ευρωπαϊοι αξιωματούχοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο το κυπριακό μοντέλο να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις διάσωσης και άλλων χωρών.

Βουτιά πραγματοποιείται στα Χρηματιστήρια της Ιταλίας και Ισπανίας με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση ενώ το ευρώ υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα