Τσίπρας: Δώστε μας τα κλειδιά

11:08 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτόν τον τρόπο απαντά στις διαρροές περί προειδοποιήσεων του Γιάννη Στουρνάρα στην τρόικα ότι εάν θέλουν άλλα μέτρα, ας πάρουν τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και ας τα δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής

αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να πει «όχι» στην τρόικα για να σταματήσει αυτή η αδιέξοδη πολιτική και να αρχίσει επαφές με τους ηγέτες του Νότου για τη διαμόρφωση συμμαχιών με στόχο την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. «Αλλιώς νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα» τονίζει.

Στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση, παρά μόνον αν επαναδιαπραγματευτεί σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Η Ελλάδα πρέπει να πει ΟΧΙ και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο, που θα αμφισβητήσουν την αδιέξοδο κατάσταση, η οποία επιβάλλεται σήμερα με αντιδημοκρατικούς όρους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να δρομολογήσει το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα σπάει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, μέσα από μια νέας αντίληψης αναπτυξιακή πολιτική. Είναι ο μοναδικός δρόμος. Και όσο καθυστερούμε, ο δρόμος αυτός θα γίνεται ολοένα και πιο δύσβατος.»

«Αντί λοιπόν, ο πρωθυπουργός να αναλώνεται, διά μέσου του υπουργού Οικονομικών, σε αστείους λεονταρισμούς προς την τρόικα, του τύπου “βοηθήστε με, γιατί αλλιώς θα πάρει τα κλειδιά ο Τσίπρας”, θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει έστω και την ύστατη στιγμή να αποδείξει ότι δεν έχει παραδώσει όλα τα κλειδιά στην τρόικα. Ή έστω να διεκδικήσει να πάρει κάποια πίσω.» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν στήριξε την Κύπρο, συντασσόμενη με την αδιάλλακτη θέση που επιβλήθηκε στο Eurogroup, για να μην εκτεθεί η ίδια στα μάτια των Ελλήνων, σε περίπτωση που το «όχι» της Κύπρου απέφερε έστω και τους ελάχιστους καρπούς.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι προσπάθησαν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω, ώστε να διασώσουν τον εαυτό τους από ένα ορατό ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα