ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε το άνοιγμά του προς τον Πάνο Καμμένο επιχειρεί ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τα «μνημονιακά ΜΜΕ» ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του. 

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Την ίδια στιγμή, νέο λάδι στη φωτιά της συνεργασιολογίας ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου

ρίχνει ο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Μαρκάτος.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε και χθες το βράδυ, σε προεκλογική ομιλία του, να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησε το άνοιγμά του στους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατηγορώντας τα «παπαγαλάκια του Μνημονίου», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι σκοπίμως διαστρέβλωσαν την αναφορά του πως «δε θα πέταγε πέντε ψήφους στήριξης ή ανοχής του Πάνου Καμμένου σε κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η δική του πρόταση αφορά στη συγκρότηση κυβέρνησης Αριστεράς, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί τρίτο κόμμα και, άρα, λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτη –και τελευταία- διερευνητική εντολή. «Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο.

Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Εντούτοις επαναλαμβάνω και ας τρέμουν ορισμένοι: Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής».

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά προς όσους θέλησαν να παρουσιάσουν τα λεγόμενά του ως «πολιτικό φλερτ» με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε, για να προσθέσει ότι «γνωρίζουν και τρέμουν (σ.σ. τα «παπαγαλάκια του Μνημονίου») στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό (σ.σ. δηλαδή η κυβέρνηση της Αριστεράς) να γίνει δικός τους εφιάλτης. Η 6η του Μάη θα είναι μέρα ορόσημο, μέρα ανατροπής και ελπίδας».

«Ναι» από Μαρκάτο

Την ώρα, όμως, που ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει φρένο στα σενάρια συνεργασίας του σχήματος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αυτά τροφοδοτούνται από τον υποψήφιο του κόμματος Καμμένου στην Α’ Αθηνών, Νίκο Μαρκάτο. Ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χθες το βράδυ στον Real FM και ερωτηθείς για την πιθανότητα σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων

Keywords
Τυχαία Θέματα