Τσίπρας καλεί Πούτιν

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η Κουμουνδούρου στέλνει ήδη σήματα φιλίας προς τους Ρώσους, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ και καιρό, με δημόσιες δηλώσεις του, έχει ταχθεί κατά των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ενώ έχει επιπροσθέτως στηλιτεύσει και την στάση των Βρυξελλών στην ουκρανική κρίση. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μοναδικός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει κρατήσει αυτή τη στάση, αφού

και ο συμπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι έχει εξαπολύσει βολές κατά της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πριν τις Ευρωεκλογές

Πέραν της διπλωματικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Ρωσία, έχει τη σημασία του και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Μόσχα πριν τις Ευρωεκλογές -με ό,τι σημαίνει αυτό. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ εκτός από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να έχει συναντήσεις και με βουλευτές, αλλά και με την πρόεδρο της Άνω Δούμας. Σημειωτέον ότι θα πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση Λαβρόφ-Τσίπρα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο οι δυο τους τα είχαν πει στην Αθήνα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επισκεπτόταν την ελληνική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα