Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ψεύτης και κοινοβουλευτικός λιποτάκτης

17:07 9/6/2013 - Πηγή: Matrix24

«Καλέσαμε τον πρωθυπουργό να έρθει είτε σε τηλεοπτικό διάλογο είτε στη Βουλή και να απαντήσει. Να απαντήσει και για το κείμενο του ΔΝΤ, αλλά και για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το περίφημο “success story”. Τον καλέσαμε να μην αποφύγει για μια ακόμα φορά το διάλογο και την αντιπαράθεση, όπως συνηθίζει. Και να μην κρυφτεί πάλι πίσω από τις εξυπνακίστικες ανακοινώσεις των επικοινωνιακών ειδικών της συμφοράς που τον περιβάλλουν και της ομάδας μονταζιέρας. Να μη το βάλει για

άλλη μια φορά στα πόδια» τόνισε.

«Δεν του φτάνει το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του, εκεί που χωρίς αντίπαλο βγάζει τη χώρα από την κρίση και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας όμως κάθε φορά υποταγή στην κ. Μέρκελ (…) και επιβεβαιώνοντας τον απροκάλυπτο φλερτ του με την ακροδεξιά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ποτέ άλλοτε η δεξιά παράταξη δεν παρουσίαζε τέτοια κατάντια» τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα πολιτικού λόγου, ψέματα, ύβρεις και απειλές.

Ο κ. Σαμαράς εκτός από κοινοβουλευτικός λιποτάκτης και λιποτάκτης από το διάλογο είναι και ψεύτης» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μας είπε χωρίς ντροπή ότι τη Χρυσή Αυγή την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

«Στους ακροδεξιούς μονολόγους τους ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει, τον διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story» τόνισε.

«Η ομιλία του σήμερα δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων (…) Πότε λέει αλήθεια; Σήμερα που μας είπε, με τη γνωστή αλαζονεία του, πως τα λάθη τα έχει επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο ή όταν δήλωνε υποταγή και αμαρτωλός στην κ. Μέρκελ και μετάνιωνε για όσα έκανε; Πότε λέει αλήθεια; Όταν έλεγε λάθος το πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο;» διερωτάται ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι είναι «αστείο να λέει ότι επισήμανε το λάθος από την αρχή».

«Οταν μας λέει, μίλησα για το λάθος το 2009 και το 2010, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά, γίνεται δυο φορές ψεύτης. Μια γιατί κορόιδεψε το λαό τότε και μια γιατί συνεχίζει να τον κοροϊδεύει και σήμερα λέγοντας του ότι η υπόθεση του λάθους έχει λήξει» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως τόνισε «Το μόνο που έχει λήξει είναι η σχέση του κ. Σαμαρά με τη συνέπεια» τονίζοντας ότι η εφαρμογή του λάθους συνεχίζεται και σήμερα και ότι η χώρα έχασε μοναδική ευκαιρία αναδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.».

«Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται; Σε ανθρώπους δίχως μνήμη; Πώς μπορεί να υποτιμά έτσι το λαό;» διερωτάται.

Οπως υποστήριξε η έκθεση του ΔΝΤ αποτελεί «ωμή παραδοχή ενός εγκλήματος σε βάρος μιας χώρας, ενός ολόκληρου λαού», ωστόσο «το έγκλημα συνεχίζεται».

Επίσης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ξεφύγει από τον «κόλαφο» της έκθεση του ΔΝΤ, «προπαγανδίζει τη θεωρεία των δύο άκρων» και «φλερτάρει απρόκλητα με την ακροδεξιά», και στηρίζεται «στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

«Το success story του κ. Σαμαρά μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί ή ως έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που θυμίζει “το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας”» είπε για να συμπληρώσει ότι αποτελεί το «disaster story του ελληνικού λαού».

«Όταν όμως ένας ολόκληρος λαός υποφέρει, όταν ένας στους 3 είναι πλέον επισήμως άνεργος, όταν αυτοί που δεν είναι άνεργοι παίρνουν μισθούς των 500 ευρώ, κι αν παίρνουν και αυτούς».

«Όταν το ΙΚΑ με διάφορες προφάσεις ξεχνά να καταβάλλει συντάξεις, όταν σχηματίζονται ουρές για φάρμακα, όταν μπαίνουν στο τραπέζι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

«Όταν η αποτυχία του προγράμματος διαψεύδει παταγωδώς κάθε πρόβλεψη και το επόμενο Μνημόνιο είναι ήδη στα σκαριά».

«Τότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αστεία» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον Συνασπισμό ο κ. Τσιπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αντιμετωπίσαμε από την αρχή πολλές δυσκολίες. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα πετύχει. (…) Σταθήκαμε όρθιοι γιατί στη συνείδηση του κόσμου η Αριστερά η οποία εκπροσωπούσαμε παρά τα προβλήματά της είχε λόγο ύπαρξης. (…) Το δύσκολο εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια πέτυχε τον σκοπό του. Τώρα προχωράμε σε μια τολμηρή πράξη. Προχωράμε στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού. Προχωράμε στη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς» υπογράμμισε.

«Στόχος» είπε, «είναι η συγκρότηση μίας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με προγραμματικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου. Με τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορά της ριζοσπαστικής αριστεράς, στόχος μας είναι να γίνουμε καταλύτης μίας μεγάλης προοπτικής ανατροπής στην Ελλάδα».

«Σήμερα κλείνει ένας ιστορικός κύκλος – είναι η τελευταία κεντρική επιτροπή του Συνασπισμού αλλά ανοίγει ένας νέος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα