ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕ ΤΟΥ ΤΡΙΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ»

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ως «τοποτηρητή

της Μέρκελ» και σημειώνοντας ότι «απειλούν να μας κυβερνήσουν οι τρόφιμοι της Siemens».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στη Γερμανίδα καγκελάριο, την κάλεσε να… «αποσύρει τις μαριονέτες της και να κατέβει η ίδια στις εκλογές στην Ελλάδα».

«Αυτό θέλουμε; Τους ακραίους στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου και του Γκοτζαμάνη;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία και το λαό, από τη φιλοδοξία της ΝΔ να ξανακυβερνήσει τον τόπο».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την επανασύσταση, σε πλήρη σύνθεση και με ακροδεξιούς γκεστ σταρ, του αποτυχημένου ιλαροτραγικού θιάσου της ΝΔ του 2009. Αυτοί που βούλιαξαν το πλοίο το 2009. Και πρώτοι το εγκατέλειψαν. Μας απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν, ομνύοντας στο Μνημόνιο», επισήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εγγυάται την εφαρμογή του η κ. Μπακογιάννη».

Ανεβάζοντας στροφές στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πόλεμο με «την εγχώρια διαπλοκή που έχει κάτσει στο σβέρκο μας» και υπογράμμισε ότι «απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν οι τρόφιμοι της Siemens, οι σημαδεμένοι της λίστας Χριστοφοράκου».

Μύδροι κατά των FTD

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε μύδρους και κατά της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, επισημαίνοντας ότι «τα αφεντικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρενέβησαν ξεκάθαρα στην εκλογική διαδικασία».

Αποκάλεσε το κείμενο της γερμανικής εφημερίδας ως «κατάπτυστο λίβελο» και τόνισε:

«Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού. Με τη συγκλονιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αθήνα, χτες. Και απάντησε η ίδια απευθείας. Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σήμερα. Έλεος πια, κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα».

 Άνοιγμα στους αναποφάσιστους

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, σε όσους, όπως είπε «ακόμα σταθμίζουν την ψήφο τους, σε όσους δεν έχουν κατασταλάξει στην επιλογή τους την Κυριακή».

«Αναρωτιέμαι και εγώ μαζί τους: Θέλουμε έναν ασταθή, ανασφαλή και παραπαίοντα Πρωθυπουργό;

Που αλλάζει συνέχεια άποψη για το κρισιμότερο ζήτημα του ελληνικού λαού;

Για το Μνημόνιο; Έναν πολιτικό που εξυπηρέτησε τους δανειστές σε βάρος του λαού και του τόπου; Και υπέγραψε, αυτό που ο ίδιος κατήγγειλε ως καταστροφή για τη χώρα; Και που τώρα ισχυρίζεται ότι θ’ αλλάξει την υπογραφή του; Και που τον ξεμπροστιάζουν, σήμερα, τ’ αφεντικά του;

Από τη Γερμανία. Έναν αρχηγό κόμματος που προσπαθεί να αναρριχηθεί στην εξουσία με πλαστά και εκβιαστικά διλήμματα; Χωρίς πραγματικό περιεχόμενο; Όπως το χαλασμένο πυροτέχνημα: ευρώ ή δραχμή;».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε το άνοιγμα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους δ

Keywords
Τυχαία Θέματα