Τσίπρας: «Βία είναι να κρυώνεις και να μην έχεις πετρέλαιο»

22:12 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Φλώρινας, άφησε να εννοηθεί ότι η επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας γίνεται για λόγους αντιπερισπασμού.

«Εδώ στην Φλώρινα έχετε πολύ κρύο, βίλα Αμαλίας έχετε; Γιʼ αυτό δεν ασχολείται μαζί σας η κυβέρνηση» είπε με ειρωνικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην πολύ υψηλή τιμή φέτος του πετρελαίου θέρμανσης,

λόγω της αύξησης του ΕΦΚ.

«Τα αυτονόητα είναι ότι χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν άνθρωποι να πεθάνουν. Το αυτονόητο είναι ότι η Φλώρινα δεν μπορεί να είναι μία ξεχασμένη περιοχή στην γεωγραφική άκρη της χώρας. Το αυτονόητο είναι ότι δεν μπορούμε να θυμόμαστε τους ακρίτες μονάχα για να πούμε μεγάλα λόγια κάθε φορά που έχουμε εκλογές και ζητάμε την ψήφο τους», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε «παράλογη» την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πεθάνουν άνθρωποι από το ψύχος στη Φλώρινα και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν τη σχετική τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, «αν έχουν τσίπα», όπως σημείωσε.

Κάλεσε, επίσης, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα από την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης το 2011- 2012 και τη χρονιά 2012 έως σήμερα.

Με αφορμή την υπόθεση γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κάποιους, που τα χρόνια της ανάπτυξης έφτιαξαν περίσσευμα ,το οποίο δεν το ανακοίνωσαν στις αρχές του τόπου, για να μην φορολογούνται, και το έχουν μεταφέρει σε Τράπεζες του εξωτερικού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα με άνεση να απολαμβάνουν αυτό το περίσσευμα την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού υποφέρει».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «εμείς, βεβαίως, δεν έχουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δεν έχουμε τη βοήθεια των ΜΜΕ ούτε και τις οικονομικές τους δυνατότητες. Έχουμε, όμως, κάτι που δεν το έχουν αυτοί. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα