Τζαβάρας: Διαχειριστικός έλεγχος στο ΕΚΕΒΙ, διαβούλευση για το βιβλίο

Διαχειριστικό έλεγχο στο ΕΚΕΒΙ και παράλληλη διαβούλευση «με όλους όσοι νοιάζονται για την υπόθεση βιβλίο», προτίθεται να ξεκινήσει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, «προκειμένου να τεθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη και αποτελεσματική εθνική πολιτική για το βιβλίο, ως πολιτιστικό αγαθό διαχωρίζοντάς το από την εμπορική ή οικονομική του αξία », δήλωσε ο ίδιος.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΕΚΕΒΙ,

ο κ.Τζαβάρας δήλωσε επίσης ότι ξεκινά σχέδιο «αναδιάρθρωσης, ενίσχυσης και ανακατανομής των υπηρεσιών του υπουργείου και ανάμεσα τους την διεύθυνση Γραμμάτων» ενώ σε ερώτηση για την τύχη των εργαζομένων του ΕΚΕΒΙ , μετά την απόφασή του να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, απάντησε ότι «θα προνοήσει να μην μειωθεί ούτε κατά κεραία από τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι είναι -απλήρωτοι εδώ και καιρό- ανέρχονται σε 32 υπαλλήλους , εκ των οποίων δύο έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Το σύνολο αποτελεί ένα «μωσαϊκό» εργασιακών σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κατηγορίες αδιαφάνειας των οικονομικών του ΕΚΕΒΙ, ο ίδιος απάντησε ότι «πράγματι έχει γίνει οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές όχι όμως και διαχειριστικός έλεγχος».

Το ΕΚΕΒΙ, όπως και άλλοι φορείς, συνέχισε ο κ. Τζαβάρας, «ήταν υβριδικοί μηχανισμοί που δημιουργήθηκαν την δεκαετία του 90 ως ΝΠΙΔ επιχορηγούμενοι από το κράτος αλλά μη ελεγχόμενοι και με όλα τα φορολογικά προνόμια του Δημοσίου. Επρόκειτο για όαση δημοσιονομικής ανομίας» σχολίασε ο κ. Τζαβάρας. Και υποστήριξε ότι «η κρατική πολιτική για το βιβλίο δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις του φορέα».

Τέλος, στο περιθώριο της συνέντευξης για το ΕΚΕΒΙ, ο κ.Τζαβάρας ερωτήθηκε για τον διορισμό προέδρου και ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ που εκκρεμεί ακόμα .«Τελειώνουν τα βάσανα του Φεστιβάλ, επίκειται εντός των επόμενων ημερών ο διορισμός της διοίκησης του Φεστιβάλ», απάντησε.

Επισημαίνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ, εκφράζει την εκτίμησή της « στο έργο και την παρουσία του Γιώργου Λούκου ως επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών», και «έχει προτείνει εδώ και τρεις μήνες την παραμονή του στη θέση αυτή με ανανέωση της θητείας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα