ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΦΘΗΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απασχόληση μεταναστών με ημερομίσθια κατώτερα των Ελλήνων προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από Βουλγαρία και Τουρκία προτείνει ο επικεφαλής της «Δημιουργίας, Ξανά». Κατά τα λοιπά, σημειώνει ότι «κάθε μετανάστης στην Ελλάδα στερεί μία θέση από Έλληνα».

Έκπληκτος για τις αντιδράσεις που προκαλεί η πρότασή του για την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης των μεταναστών δηλώνει ο Θάνος Τζήμερος

στις συνεντεύξεις του. Ωστόσο, αν και τύποις σημειώνει ότι, πλέον, κάθε μετανάστης αφαιρεί μία θέση εργασίας από Έλληνα, αυτό που ουσιαστικά προτείνει ο κατά κάποιους «φιλελεύθερους», κατά τον ίδιο «κεντρώος» επικεφαλής της «Δημιουργίας, Ξανά» δεν είναι τίποτε άλλα παρά η νομιμοποίηση της απασχόλησης μεταναστών με πολύ χαμηλές αποδοχές προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να καταστούν ανταγωνιστικές έναντι αυτών στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

«Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν αντιδράσεις από όλες τις πλευρές αλλά καμία αντιπρόταση… Το επίπεδο ζωής των μεταναστών πρέπει να είναι καλύτερο από της χώρας τους αλλά όχι τέτοιο που να προκαλεί περισσότερη μετανάστευση» επεσήμανε ο κ. Τζήμερος (Βήμα FM) και στη συνέχεια ξεδίπλωσε την οικονομική του πρόταση: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δέχεται ανταγωνισμό από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, ειδικά σε επιχειρήσεις που είναι εντάσεως εργασίας, και οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν. Αυτό προκαλεί αιμορραγία στην οικονομία. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να δουλέψει με εξαθλιωμένους μετανάστες που δεν έχουν δουλειά και θα δουλέψουν με μισθούς Βουλγαρίας, ώστε να έχουν εισόδημα, στέγη, περίθαλψη, ώστε να μην πεθαίνουν και να μη σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Η μόνη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι αμοιβές των μεταναστών να είναι κατώτερες από τις αμοιβές του Έλληνα. Κάποιοι αυτό το θεωρούν ρατσιστικό. Θέλω αντιπρόταση, τη συζητάω».

Πέραν των προφανών ενστάσεων που προκαλεί η αντιμετώπιση των μεταναστών ως σύγχρονων δουλοπάροικων και μάλιστα με θεσμικό τρόπο, η πρόταση του κ. Τζήμερου  δεν απαντά και στην κρίσιμη πρώτη παράμετρο που θέτει, πώς δηλαδή θα υπάρξουν θέσεις απασχόλησης για τους Έλληνες ανέργους, εκτός κι αν και αυτοί αναγκαστούν να απασχολούνται με ημερομίσθια ανάλογα των μεταναστών.

Οι θέσεις του κ. Τζήμερου προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των φιλελευθέρων και είναι αισθητή η προσπάθεια τόσο του ίδιου όσο και της Δράσης να μην «ταυτιστούν» πολιτικά, παρά την εκλογική συνεργασία. Ως προς τα μετεκλογικά, πάντως, ο κ. Τζήμερος δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει μία κυβέρνηση «παρά το ότι θεωρούμε αυτά τα κόμματα παρασιτικούς οργανισμούς». «Ναι θα συνεργαστούμε με οποιοδήποτε κόμμα που θα συμφωνήσει σε 5 σημεία τα οποία χρειαζόμαστε στις 18 Ιουνίου για να συνεχίσουμε να είμαστε στην Ευρώπη και το ευρώ».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα