Βαρύ κλίμα για Αναστασιάδη

Ο Κύπριος βουλευτής επικαλέστηκε πηγές από τη Ρωσία, σύμφωνα με τις οποίες η Gazprom Bank, θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, ζήτησε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, όμως εκείνος δεν δέχτηκε τους εκπροσώπους της και τους παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών, Μιχ. Σαρρή. Σύμφωνα πάντοτε με τον Ζαχ. Κουλία, εκείνος τους δέχτηκε μαζί με άνθρωπο της τρόικας, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να αποχωρήσουν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ

πρόσθεσε ότι πηγές του στη Ρωσία τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τον Μιχ. Σαρρή γιατί τα ζητήματα που βρίσκονται επί τάπητος είναι πολιτικά και απαιτείται η παρουσάι στη Μόσχα του ίδιου του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, Λοΐζος Χατζηκωστής δήλωσε ότι «κάποιοι προσπαθούν συνειδητά να σπρώξουν σε αδιέξοδο τις κυπριακές τράπεζες», σχολιάζοντας και την αιφνίδια διασπορά της φήμης για διάλυση της Λαϊκής Τράπεζας. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις.

Ψυχραιμία ζήτησε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ (από το οποίο προέρχεται ο Νικ. Αναστασιάδης) Αβέροφ Νεωφύτου. «Δεν είναι η ώρα να πάρουμε αποφάσεις με συναίσθημα, αλλά με τη λογική», δήλωσε, θυμίζοντας τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι συμμετέχοντες σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

Το νομοσχέδιο για το κυπριακό «σχέδιο Β» θα κατατεθεί απόψε στη Βουλή, ενώ στις 8 μ.μ. θα διεξαχθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα