ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013 ΒΛΕΠΕΙ Η ERNST&YOUNG

Η βραχυπρόθεσμη προοπτική διάλυσης της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων, όμως το ίδιο έχει συμβεί και για την προοπτική οικονομικής ανάκαμψης, εκτιμά σε έκθεσή της η Ernst&Young.

Η συμβουλευτική εταιρεία υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη δεν είναι πλέον ένα ομογενοποιημένο «μπλοκ», αλλά αποτελείται από ένα σκληρό πυρήνα στο Βορρά και μια Κατακερματισμένη περιφέρεια στο Νότο. Εκτιμά ότι η πρόοδος για τη δημοσιονομική ενοποίηση θα είναι αργή και σε συνδυασμό με τις πολιτικές λιτότητας θα οδηγήσουν σε επιδείνωση της οικονομίας στο δεύτερο μισό του έτους και προβλέπει ύφεση 0,5% για το σύνολο του έτους. Προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,1% για το 2013 και «αναιμική» ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014.

Παράλληλα, βλέπει χωρισμένους σε δύο στρατόπεδα και τους Ευρωπαίους πολίτες, σε «έχοντες» που εργάζονται ακόμη και έχουν εισόδημα προς κατανάλωση και στους «μη έχοντες», που μετρούν κάθε ευρώ που ξοδεύουν. Υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί και από 18 εκατομμύρια που είναι σήμερα θα ξεπεράσει τα 19 εκατομμύρια ως τις αρχές του 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα