Βαθαίνει το ρήγμα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε συνέντευξη χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρθηκε αναλυτικά στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Μιλώντας, λοιπόν, για τις αιτίες ανόδου της επιρροής της Χρυσής Αυγής, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισήμανε ότι «βούτυρο στο ψωμί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

ήταν η αφηρημένη αντιμνημονιακή ρητορική και πολιτική, όπως τα καλέσματα σε αντιμνημονιακά μέτωπα, που συγκάλυψαν τελικά από τους εργαζομένους και τη νεολαία το φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και της έδωσαν τη δυνατότητα να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακή δύναμη». Μάλιστα, ερωτηθείς αν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν στις κινητοποιήσεις αυτές περιλαμβάνει και την πλατεία Συντάγματος και τους «Αγανακτισμένους», ο κ. Κουτσούμπας απάντησε θετικά, λέγοντας: «Βεβαίως, αναφέρομαι σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις».

Ενόχληση

Οι δηλώσεις Κουτσούμπα προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η Κουμουνδούρου αποφάσισε να μην απαντήσει επισήμως στον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Παρόλα αυτά, για «θλίψη» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που δήλωσε: «Οι “πλατείες”, ο αντιμνημονιακός αγώνας και, φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίνει για την άνοδο της Χ.Α., λέει ο Κουτσούμπας και προβάλλουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θλίψη…».
Ενδεικτικό της ενόχλησης της Κουμουνδούρου ήταν και το σχετικό δημοσίευμα του -προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ- left.gr, με τον εύγλωττο και ειρωνικό τίτλο: «Ο Κουτσούμπας βρήκε ποιος φταίει για την Χ.Α.: ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Keywords
Τυχαία Θέματα